Vanmorgen bereikte ons het droevige nieuws, dat Walter van Dooren is overleden. Een bericht dat we reeds geruime tijd vreesden, omdat we wisten dat zijn gezondheidstoestand steeds verder achteruitging. Maar zijn overlijden zal de rasechte Roodwitters, maar ook alle anderen die hem kenden met verslagenheid achterlaten.

Walter was een verstokte vrijgezel, die zijn ziel en zaligheid bij Rood-Wit had liggen. Begonnen als jeugdspeler, later ook een paar jaar als speler bij de senioren, waarna hij stopte als actief speler. Hij werd vanaf het begin van de jaren 60 jeugdleider, lid van het jeugdbestuur en jarenlang leider van Rood-Wit 3.

Walter was als voetballer en leider fanatiek en onverzettelijk, ook een prestatietrainer die altijd voorop ging in de strijd. Dit zou hij als trainer en jeugdleider van vooral ons B1 elftal ook uitstralen. Een op en top Roodwitter, die zich meer dan 30 jaar zou inzetten voor Rood-Wit. Walter zou vooral uitgroeien tot een heel belangrijke jeugdleider in de jaren 70 en 80, omdat in die tijd ons jeugdvoetbal voor gouden tijden zorgde.

Juist in die periode hebben onze jeugdelftallen een groot aantal successen behaald, zowel binnen als buiten onze regio. Het was niet alleen de tijd van mooie resultaten in competitieverband, maar waarin ook deelgenomen werd aan mooie binnen - en buitenlandse toernooien, waarbij Walter altijd aanwezig was. Denk daarbij aan de jaarlijkse trainingskampen op pensionaat Eikenburg in Eindhoven voor telkens 2 jeugdelftallen, waar hij jarenlang een van de organisators en animators was.

Kortom het was een tijd die onze club grote bekendheid gaf in de regio en ver daarbuiten. Geweldige promotie indertijd voor onze club, waarbij Walter een prominente rol vervulde. Een pure clubman, geƫerd als lid van verdienste van onze club en de sportpenning van de gemeente Veldhoven, die binnen onze club altijd klaarstond en daarom geweldig populair was bij onze jeugd.

Wij allen, zeker de jeugd van toen, waarvan velen nu nog voetballen op de Korze, of terug te vinden zijn als supporter of in een functie bij onze club, zullen met plezier, respect en waardering aan hem terugdenken. Een eminente Roodwitter is niet meer onder ons. Daarmee laat hij zonder twijfel eengrote leegte achter in onze club.

We hopen dat hij, na een zeer moeilijke en lange tijd, nu de rust zal vinden, waarbij onze gedachten en medeleven en condoleances uitgaan naar zijn naaste familie.

Bestuur en leden van Rood-Wit Veldhoven

Dankbetuiging familie