Zondag 7 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Rood-Wit plaats. De nieuwjaarsreceptie is de ideale gelegenheid voor de leden om elkaar een sportief en vooral gelukkig 2018 toe te wensen.

De nieuwjaarsreceptie begon officieel om 16:00 uur, maar de kantine zat toen al gezellig vol.

Voorzitter René van de Ven sprak de aanwezigen toe en wenste iedereen een gelukkig, goed en sportief 2018 toe. De praeses vertelde de gasten over de feiten, waarom hij trots is op de vereniging. Ook was er nog een speciaal optreden van Miranda Klep.

Verkiezing Clubman 2017

Deze jaarlijkse uitverkiezing, al voor de 26ste maal, is in het leven geroepen om vrijwilligers die zich nu en in het verleden speciaal voor Rood-Wit hebben ingezet, in het zonnetje te zetten.

De namen van de genomineerden kwamen uit de diverse commissies en het hoofdbestuur. De nieuwe clubman van het jaar komt in een illuster rijtje te staan. In het verleden werden bijvoorbeeld Willem Jan van Gerwen, Jan van Dooren en John Schellekens hiervoor al gekozen. Vorig jaar werd Paul Peters clubman van het jaar.

Na de nieuwjaarsspeech van de voorzitter werden de jeugdspelers, die de meeste loten van de grote clubactie verkochten in het zonnetje gezet. Luc Buiting was de winnaar, hij had dit jaar 79 loten verkocht. Ook Levi Rooijakker (47 loten) en Jakub Maca (41 loten) kregen een presentje.

Na dit feestelijke moment was het tijd voor de bekendmaking van de clubman van het jaar. Omdat voor veel mensen al duidelijk was wie de clubman zou worden, werd deze al meteen naar voren geroepen. De clubman van 2017 is Dennis Buiting.

Dennis is een waardige opvolger van Paul Peters. Hij ontving uit handen van voorzitter René van de Ven de wisseltrofee 2017, verder ontving hij nog een persoonlijk aandenken en een dinerbon.

Het fenomeen clubman/vrouw is niet onbekend bij de familie Buiting. Moeder Rian werd immers in 1997 clubvrouw van het jaar en in 2008 werd vader Jan gekozen tot clubman van het jaar.

Dennis speelt zijn gehele carrière al bij Rood-Wit. Hij is 13 jaar speler geweest van het eerste team en heeft daarmee promoties meegemaakt naar de 2de en 1ste klasse.

Daarnaast is hij samen met zijn broer Erwin twee jaar leider geweest van de B2. Ook is Dennis trainer/leider geweest van diverse andere jeugdteams.

Buiten het sportieve aspect is Dennis ook zeer betrokken bij het reilen en zeilen van de vereniging. Zo heeft hij een aantal jaren het clubblad rondgebracht en was hij actief bij de organisatie van het jaarlijkse Heibergspektakel.

Rood-Wit kan ook altijd op Dennis rekenen als er iets aan de accommodatie verbeterd dient te worden. Zo heeft hij o.a. de kleedkamers voorzien van lichtsensoren, de kantine van elektra en de overkapping van verlichting.

Maar Dennis kan dit natuurlijk niet zonder zijn familie. Zijn vrouw Astrid is heel belangrijk voor hem en zij is de steunpilaar achter Dennis. Samen met Astrid heeft Dennis twee kinderen. Zonen Sem en Luc spelen beiden in de jeugd van Rood-Wit.

Na de bekendmaking nam Dennis de vele felicitaties van de aanwezigen in ontvangst. Ondertussen werd de goed bezochte receptie voortgezet onder het genot van een hapje en een goed glas.

Hieronder het beeldverslag van deze feestelijke bijeenkomst gemaakt door Margo.