In memoriam

Heden bereikte ons het droevige bericht, dat ons erelid en oud-voorzitter Christ van der Heijden op 83-jarige leeftijd is overleden.

Christ was een geliefd, behulpzaam, kritisch en zeer betrokken Roodwitter, die alle verrichtingen van onze teams tot het laatst nauwgezet volgde. De laatste jaren liet zijn gezondheid het steeds verder afweten en was een bezoek aan ons sportpark niet meer mogelijk.

De vele uurtjes die hij heeft doorgebracht bij onze club besteedde hij niet alleen aan besturen, maar ook vond hij het gezellig een kaartje te leggen in de kantine. Op het voormalige sportpark aan de Knegselseweg volgde hij de verrichtingen van het vaandelteam vanaf d`n Bult (staantrinune) samen met zijn gabbers van toen. In 1965 verhuisde Rood-Wit van de Zwembadweg naar het sportpark aan de Knegselseweg. Christ heeft toen als voorzitter het sportpark geopend samen met de burgemeester van Veldhoven.

Steevast was hij bij alle Algemene Ledenvergaderingen aanwezig. Waar hij vaak de schrik van de besturen was met zijn kritische vragen en opmerkingen. Als je niet wist wat en welke afspraken er staan in de statuten van onze vereniging, dan kon Christ die zo uit zijn mouw schudden.

In 1971 verloor het bestuur van destijds in Christ een grote drijvende kracht als hij besluit om met zijn gezin voor Philips te gaan werken in Singapore. Vanaf het verre Singapore behoudt de familie Van der Heijden nauwe contacten met onze vereniging. Bij terugkomst neemt hij zijn taken weer op alsof hij nooit is weggeweest.

Wij zijn Christ zeer dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme als ook voor al hetgeen hij voor onze vereniging heeft betekend.

•  Lid sinds 1947 ( 71 jaar)
  •  Bestuurslid 1957 – 1970
  •  Voorzitter 1965 – 1969
  •  Penningmeester 1969 – 1970
  •  Lid kascontrolecommissie 1993 - 1997
  •  Voorzitter onderzoekscommissie reglementen 1996
  •  Voorzitter jubileumcommissie 75-jarig bestaan 1999
  •  Lid commissie wijziging reclameborden 2002

Deze staat van dienst heeft Christ de volgende onderscheidingen opgeleverd.

•  Lid van Verdienste 1984
  •  Erelid 1997
  •  Sportmedaille van de gemeente Veldhoven 1999

Wij wensen de familie de komende tijd heel veel sterkte toe. Ook jullie verliezen met Christ een bijzondere man en persoonlijkheid.

Voor verdere info zie HIER de rouwkaart.

René van de Ven
voorzitter