Op donderdag 26 april 2018 is Roodwitter Jan Buiting door burgemeester Demmers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jan is al ruim 42 jaar een zeer gewaardeerd lid van Rood-Wit V.

Eind jaren tachtig tot eind jaren negentig was Jan actief als trainer en leider van jeugdteams, het tweede elftal en het damesteam. Vanaf begin deze eeuw tot op heden heeft Jan diverse taken op zich genomen van terreinbeheerder en aansturing maandagmiddagploeg tot momenteel accommodatiebeheerder van het gehele sportpark. In deze periode heeft Jan ook nog met succes de functie van technisch projectleider bij verschillende verbouwingen op zich genomen.

Vanaf 2008 is Jan ook lid van het hoofdbestuur. In 2010 is Jan gekozen als Clubman van het jaar. Vier jaar later is Jan benoemd tot Lid van Verdienste. Op de Nieuwjaarsreceptie van 8 januari 2017 is Jan benoemd tot Erelid van Rood-Wit V.

Jan is niet alleen actief binnen Rood-Wit V., hij is ook al 25 jaar actief bij Hobbyclub “Vrije Expressie”. Bij de hobbyclub is al het secretaris werk bij Jan in goede handen. Hij vindt het prachtig als hij de kinderen kan stimuleren iets met hout te maken en ze daar in kan begeleiden. Jan is een man waar je altijd op kunt rekenen.

Jan, namens alle leden van harte gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding.