Fout
  • [sigplus] Ernstige fout: Onvoldoende rechten om de map met afbeeldingen te benaderen of deze map bestaat niet (root/images/sigplus/wedstrijdverslagen-1e/20150228-RW-WilhelminaBoys).

Rood-Wit V. en Wilhelmina Boys stonden op zaterdagavond tegenover elkaar. Na één helft was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. Rood-Wit V. had toen al een comfortabele 3-0 voorsprong te pakken. In de tweede helft viel, behalve de eretreffer van de gasten, weinig meer te genieten.

In de heenwedstrijd had Rood-Wit V. bijzonder veel moeite met het spel van Wilhelmina Boys. De ploeg uit Best beschikte over een goed veldspel. Zaterdagavond was Rood-Wit V. echter de betere ploeg. In het eerste kwartier kwamen de gasten er niet aan te pas. Pas daarna ontstond er een echte wedstrijd.
In de 25ste minuut liet spits Joey Hellstern zijn klasse zien. Na aangeven van Dwayne Bijvelds draaide Hellstern knap bij zijn bewaker weg en schoot hij de bal onberispelijk achter de doelman. Dit was alweer zijn 25ste treffer van dit seizoen!
Tien minuten later had hij dat aantal verder kunnen opvoeren. Een duel in het 16-metergebied met de keeper werd gewonnen door Hellstern, maar de scheidsrechter zag hier een overtreding in. Dat hij de bal hierna met een omhaal in het doel werkte was knap, alleen telde het doelpunt niet.
Vlak daarna werd de score alsnog verdubbeld. Een schot van Hellstern zou voorlangs zijn gegaan, maar een verdediger van Wilhelmina Boys werkte de bal ongelukkig in het eigen doel.  In de slotminuut van de eerste helft gooide Jan van Hout de wedstrijd in het slot. Met zijn 9de doelpunt van het seizoen gaf hij de gasten de genadestoot.
In de tweede helft zakte het niveau naar een laag niveau. Waar Rood-Wit V. in de eerste vlot combineerde en regelmatig de spitsen in stelling bracht, waren er in de tweede helft maar een paar mooie acties te zien. Invaller Stef Fasen en Bijvelds raakten allebei een keer het houtwerk en een kopbal van Fasen werd nog van de lijn gehaald.
Na 63 minuten spelen redde Stefan van Dam de eer voor de ploeg uit Best. De spits kon profiteren na miscommunicatie tussen Jim van Beek en Mark Smulders. Echt spannend werd het echter niet. Door deze overwinning blijft Rood-Wit V. stevig aan kop in de derde klasse.

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders, Bart Cox, Jim van Beek , Stef Schellekens, Jos Vreugdenhil, Dwayne Bijvelds , Davy Brugman (79 Jordy Maes), Batuhan Günüç (45. Stef Fasen), Vinko Djulic, Joey Hellstern en Jan van Hout (69. Ivo van de Hurk).

Fotoverslag
Hieronder het fotoverslag. De foto's zijn gemaakt door Margo Subnel.

Voor nog meer foto's, zie onderstaande link van De Trompetter: