Op de eerste lentedag ging Rood-Wit zondag op bezoek bij Oirschot Vooruit. De heenwedstrijd was geëindigd in 2-2 en ook terugwedstrijd moesten beide teams de punten delen: 0-0.

In de eerste helft had Oirschot Vooruit een veldoverwicht en in de tweede helft was het de koploper die de gastheren meer onder druk zette, echter zonder resultaat. Het was een spannende wedstrijd zonder hoogstaand voetbal. Het speelveld was niet echt vlak te noemen waardoor de spelers moeite hadden met de balcontrole en opbouw – echter geen excuus. De laatste keer dat Rood-Wit niet wist te scoren was op zondag 2 november – uit bij Nevelo.
In de basisopstelling waren ten opzichte van vorige week twee mutaties, namelijk Bart Cox (geschorst) en Mark Smulders (niet getraind) stonden niet op het wedstrijdformulier. Na een kwartier spelen kwam Oirschot Vooruit tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel. Zowel de eerste keer als bij de tweede inzet redde de Rood-Wit-goalie Niels Bouwman fraai met de voet de doelpogingen van Oirschottenaar Fons Meeuwis en Dennie Banda.
Kort hierna had Roodwitter Vinko Djulic een riante mogelijkheid om de score te openen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Na een klein half uur schoot Roodwitter Stef Schellekens rakelings voor het doel. Na ruim een half uur moest Donny Spruijt gedwongen het veld verlaten met een hamstringblessure. Verder was opvallend, dat de aanvallers Jan van Hout en Joey Hellstern beide een gele kaart ontvingen. Drie minuten voor de rust plaatste Joey Hellstern de bal op Jan van Hout in de zestien, maar zijn inzet werd door de keeper van Oirschot Vooruit Rowan Wubbolts geblokt.
In minuut 50 was er een levensgrote kans op een doelpunt voor Oirschot Vooruit. Dennie Banda legde de bal keurig breed op Fons Meeuwis, die de bal voor het intikken had, maar de bal ging naast de paal. Rood-Wit kwam hierbij goed weg. In de 63-ste minuut leek Stef Schellekens te scoren, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. Beide teams speelden op de aanval echter zonder uitgespeelde kansen. In de 83-ste minuut kopte Jan van Hout rakelings over het doel. Kort hierna had Oirschottenaar Max van Kollenburg op rechts een mogelijkheid echter zijn schot kwam ruim buiten het doel. De laatste noemenswaardige actie was in blessuretijd, waarbij het schot Jan van Hout vanaf rechts rakelings voor het doel over de achterlijn ging.
Komende week zondag 15 maart speelt Rood-Wit weer een uitwedstrijd (inhaal) maar dan tegen Reusel Sport, aanvang 14:30 uur. Ook daar zal het speelveld niet veel beter zijn. Vanmiddag waren veel supporters uit Veldhoven in Oirschot. Hopelijk zien we jullie zondag ook in Reusel. Support het team!

Opstelling:
Niels Bouwman, Marcel Bierens, Donny Spruijt (35. Dwayne Bijvelds), Jos Vreugdenhil, Davy Brugman, Batuhan Günüç, Jim van Beek, Stef Schellekens, Vinko Djulic (46. Stef Fasen), Joey Hellstern (89. Jordy Maes) en Jan van Hout.