Fout
  • [sigplus] Ernstige fout: Onvoldoende rechten om de map met afbeeldingen te benaderen of deze map bestaat niet (root/images/sigplus/wedstrijdverslagen-1e/20150412-Wedstrijd-Braakhuizen-RW).

Rood-Wit V. is het paasweekend niet goed doorgekomen. In de uitwedstrijd tegen Braakhuizen kwamen de Veldhovenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door dit gelijkspel kan Rood-Wit V. volgende week wel kampioen worden, maar heeft dit niet in eigen hand.

In de openingsfase was de thuisploeg de betere ploeg. Toch was het Rood-Wit V. dat op voorsprong kwam. Jan van Hout was zijn tegenstander, Tijn van Vlerken, weer eens te snel af en werd door Van Vlerken tegen de grond gewerkt. De vrije trap, die werd genomen door Batuhan Gunuc, werd prima binnengekopt door middenvelder Dwayne Bijvelds.

Aan de andere kant had Marcel Bierens grote moeite met Nick Kuylaars. De rechtsbuiten van Braakhuizen was deze middag ongrijpbaar voor de Rood-Wit V. verdediging. Kuylaars trok na een half uur spelen vanaf de rechterkant naar binnen en schoot uit de kluts raak, wat de gelijkmaker betekende.

Na rust trok Rood-Wit V fel van leer en Braakhuizen moest terug. Even leek het erop dat Rood-Wit V. weer op voorsprong zou komen. Er waren kansjes voor Joey Hellstern en Stef Schellekens, maar dit leverde geen doelpunten op. Bij de gasten moest Mark Smulders twee keer handelend optreden. Na 70 minuten mocht Sammy Dirx aanleggen vanaf 5 meter, Smulders had echter een prima redding in petto. In de slotfase moest de goalie nog een keer reddend optreden. Hierdoor trok Rood-Wit V. een gelijkspel over de streep.

Volgende week komt hekkensluiter HVV Helmond op bezoek en wordt routinier Donny Spruijt gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in Rood-Wit V. Wellicht wordt de middag nog specialer als het kampioenschap wordt binnen gehaald.

Opstelling:
Mark Smulders, Marcel Bierens, Jordy Maes, Jim van Beek, Dave Brugman, Stef Schellekens, Batuhan Gunuc, Dwayne Bijvelds (’77 Michael Damman), Jan van Hout, Stef Fasen (’46 Vinko Djulic) en Joey Hellstern.