Marvilde heeft de eerste Veldhovense derby van dit seizoen gewonnen. Het enige doelpunt viel na een klein uur spelen. Rood-Wit V. had toen al op voorsprong moeten staan, maar Gideon Pieschel wist een strafschop niet te benutten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Roodwitter Henk van Veghel, die eerder deze week was overleden.
Al na een klein kwartier spelen kon Batuhan Günüç niet meer verder, nadat hij geblesseerd was geraakt toen hij een bal blokte. De vervanger van Günüç was Stef Fasen.

De Veldhovense derby was een wedstrijd van weinig kansen. Beide teams speelden compact, wat als gevolg had dat er weinig kansen te noteren waren.

De eerste kans voor Rood-Wit  kwam pas na 26 minuten spelen. Sten Verhoeven veroverde de bal op de middenlijn, waarna hij bijna vrij spel had tot het zestienmeter gebied van Marvilde. Verhoeven wist echter doelman Jeroen Keeris niet te passeren.

Vlak voor rust kon Rood-Wit alsnog op voorsprong komen. Wouter van Vark vergreep zich in het zestienmeter gebied aan Gideon Pieschel, waarna scheidsrechter van Zuilichem niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Pieschel ging zelf achter de bal staan om de penalty te verzilveren. De Rood-Wit-spits twijfelde echter met zijn aanloop en de jonge Marvilde doelman Keeris kon de strafschop eenvoudig stoppen.

In de tweede helft gebeurde bar weinig. Beide teams speelden vooral om niet te verliezen. Het doelpunt van Marvilde kwam na een klein uur dan ook uit de lucht vallen. Bij een corner van Marvilde zag de Rood-Wit-defensie er niet goed uit, waarna Tommy van de Wiel eenvoudig kon scoren.

In het restant van de wedstrijd deed Rood-Wit nog wel pogingen om de score gelijk te trekken, maar grote kansen leverde dit niet op.

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders, Sten Verhoeven, Douwe Veenstra, Jim van Beek, Michael Damman (68. Max van der Doelen), Davy Brugman, Stef Schellekens (79. Jan van Hout), Batuhan  Günüç (18. Stef Fasen), Mark van Doorn, Mitchel Kluijtmans en Gideon Pieschel.