Op de derde wedstrijddag – zaterdagavond 7 oktober – stond de tweede derby op de kalender: thuis tegen RKVVO.

Het spel van de Roodwitters was in de eerste 45 minuten niet om aan te zien. Geen passie, geen strijd en overal een stap te laat komen. RKVVO domineerde het spel. Ondanks de dreiging van de Oerse formatie, over met name de rechtervleugel met de pijlsnelle Jordan Bujitu, werden er in het eerste halfuur geen doelkansen gecreëerd. De supporters op de volgepakte overdekte tribune waren desondanks in afwachting van het eerste doelpunt van de bezoekers. Na ruim een half uur leed Roodwitter Douwe Veenstra balverlies op een cruciale positie net buiten de 16. RKVVO-er Jordan Bujitu kon betrekkelijk eenvoudig de nul-één op het scorebord brengen.

Kort hierna viel ook het tweede doelpunt voor RKVVO. De verdediging van de Roodwitters zag er niet best uit. Bij een hoge bal in de zestien twijfelde Mark Smulders met uitkomen, maar ging terug in het doel. Michael Damman kon de hoge bal niet goed wegwerken waarna een RKVVVO-aanvaller de bal op de paal schoot. Het was wederom Jordan Bujitu die de terugspringende bal eenvoudig kon binnentikken: 0-2. Kort voor het rustsignaal voorkwam Mark Smulders door alert optreden de 0-3 nadat Davy Brugman de bal te kort terugspeelde.

We zullen nooit te weten komen wat trainer Robbert Verhoeven in de kleedruimte heeft gezegd tegen het team. Maar dat het er daar niet zacht aan toe is gegaan moge duidelijk zijn. Toch was het kort na rust weer de RKVVO-aanval die de Roodwitte verdediging in verlegenheid bracht. Gelukkig zonder gevolgen. In de 53-ste minuut scoorde de actieve Mitchel Kluijtmans de aansluitingstreffer, nadat een RKVVO-verdediger de bal in de voeten schoof van Michel Kluijtmans die in de lange hoek scoorde: 1-2. Na ruim een uur spelen kreeg RKVVO-er Martijn van Dijk de bal in de punt van de aanval en probeerde met een lobje Mark Smulders te passeren. Zijn lobje werd geen echt lobje.

In minuut 69 trok scheidsrechter Bjorn van Osch uit Haaren resoluut (direct) rood voor RKVVO-invaller Mart Soetens die nog geen bal had geraakt. Zo ook deze keer niet. Met een tackle van achteren op Gideon Pieschel mocht hij rechtstreeks naar de douche. In de 75-ste minuut trok Rood-Wit de stand gelijk nadat Gideon Pieschel vanaf rechts de bal scherp voor het doel inspeelde zonder dat RKVVO-doelman Sven van den Oever kon ingrijpen. Vanaf de achterlijn was het invaller Stef Fasen die de bal het lege doel inschoot: 2-2. RKVVO-grensrechter vlagde voor buitenspel, maar werd door de scheidsrechter weggewuifd. De scheidsrechter ging wel naar de zijlijn om zijn visie te geven, waarna de grensrechter van RKVVO verbaal tekeer ging tegen de leidsman. Ook hij werd door de scheidsrechter richting de douche gestuurd. Beide teams bleven de aanval kiezen, echter zonder resultaat.

Hopelijk komende zondag in de uitwedstrijd tegen Blerick twee helften met passie, strijd en beleving!

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders, Sten Verhoeven, Mark van Doorn, Jim van Beek, Michael Damman, Douwe Veenstra (46. Stef Fasen), Davy Brugman, Stef Schellekens (74. Max van der Doelen), Batuhan  Günüç, Mitchel Kluijtmans en Gideon Pieschel.

Man of the Match : Mitchel Kluijtmans
Route 66 Food & Fun, bedankt
Pupil van de week : Levi Rooijakkers speler van JO10-2
Sponsor van de wedstrijdbal : Geknipt Maartje, bedankt

Onderstaand beeldverslag is van Chantal Straatman.