Zondagmiddag 22 oktober speelde Rood-Wit op sportpark ’t Spansel in Sevenum het uitduel tegen Sparta’18. In de lange en rijke historie van beide verenigingen was het de eerste keer dat beide teams elkaar hebben ontmoet.

Nadat doelman Mark Smulders afgelopen dinsdag een handblessure opliep, stond keeperstrainer en oud-keeper Jeffrey Kleine-Deters onder de lat. En met succes. Hij keepte een foutloze wedstrijd. Ook scheidsrechter Lennard Geertsen uit Best kan terugkijken op een goed geleide wedstrijd.

De Roodwitten begonnen ietwat afwachtend aan het duel, waardoor Sparta’18 het initiatief nam en merendeels het spel dicteerde. Na tien minuten spelen schoot Spartaan Stan Verhorstert rakelings naast het doel. Kort hierna moest aanvoerder Thijs Mertens van de thuisploeg het veld verlaten met een enkelblessure. In minuut 31 negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de Sparta’18-grensrechter. Sparta’18-keeper Maarten Lucassen stormde de 16 uit en kon de bal ternauwernood wegtrappen. Waren de Roodwitte aanvallers wat alerter geweest, dan was een doelpunt mogelijk geweest. In minuut 39 kwam Spartaan Rob Peeters in scoringspositie, maar Jeffrey Kleine-Deters redde bekwaam met de voet. Rust.

Het begin van de tweede helft werd ontsierd door een direct rode kaart voor Gideon Pieschel, die bij een duel met zijn tegenstander zijn beheersing verloor. Echter, met tien man deed Rood-Wit er een schepje bovenop: duelkracht en hard werken. Na een uurtje spelen bracht trainer Robbert Verhoeven Jan van Hout in het veld. Met de lange bal werd Jan van Hout enkele keren in stelling gebracht. Met zijn snelheid bracht hij enkele keren met scherpe voorzetten de Sparta’18-verdediging aan het wankelen. In minuut 65 schoot Stef Fasen in de rebound op doel, maar zijn inzet werd tot corner getikt. In de slotfase – minuut 86 – werd Jan van Hout over rechts gelanceerd en liet de verdediger zijn hielen zien. De verrassende pegel, die vervolgens van zijn rechtervoet vertrok, was werkelijk grandioos. De keeper van Sparta’18 was dan ook kansloos op zijn verwoestende schot in de kruising: 0-1.

Het was zeker geen gestolen overwinning. Met geloof houden en hard werken is het een verdiende overwinning geworden. Zondag het thuisduel tegen koploper Someren.

Opstelling:
Jeffrey Kleine-Deters, Max van der Doelen (46. Yannick Zondag), Mark van Doorn, Jim van Beek, Michael Damman, Davy Brugman (72. Douwe Veenstra), Stef Schellekens, Batuhan  Günüç, Stef Fasen (57. Jan van Hout),  Mitchel Kluijtmans en Gideon Pieschel.

Hieronder de foto's van de hoffotograaf van Sparta'18.