Rood-Wit V. is door sv Someren weer met beide benen op de grond gezet. Al na 40 seconden keek Rood-Wit tegen een achterstand aan. De gehele wedstrijd bleken de gasten de betere partij te zijn, wat dan ook terug te zien was in de uitslag, 1-4.

Na twee overwinningen was Rood-Wit opgeklommen naar de 3de plaats in de 2de klasse. Bij een overwinning op koploper Someren zou Rood-Wit op gelijke hoogte komen met de gasten. Rood-Wit begon echter zeer zwak aan de wedstrijd. Al na 40 seconden kon doelman Jeffrey Kleine-Deters de bal uit het net halen. De verdediging van de thuisploeg was niet alert en Salim Zeroual kon de bal achter Kleine-Deters prikken.

Daarna duurde het nog een paar minuten, voordat Rood-Wit in de wedstrijd kwam. De Roodwitten werden hier mede door geholpen, doordat Someren een paar minuten met tien man speelde. Koen de Louw verstapte zich en zijn vervanger was niet meteen klaar om hem te vervangen.

Toen Rood-Wit eenmaal in de wedstrijd zat, duurde het niet lang voordat de gelijkmaker viel. Jan van Hout werd vastgehouden in het strafschopgebied, echter doordat de bal voor de voeten van Stef Fasen viel, paste scheidsrechter van der Heijden de voordeelregel toe. Deze beslissing viel goed uit, want Fasen wist wel raad met dit buitenkansje. Hij liet de doelman van Someren kansloos en zette zo de 1-1 op het scorebord.

Gaandeweg de eerste helft trok Someren steeds meer het initiatief naar zich toe. In de 27ste minuut resulteerde dit in een doelpunt van Freek van Bussel. Wederom zag de verdediging van Rood-Wit er niet goed uit en de Veldhovenaren konden weer opnieuw beginnen.

Ook in de tweede helft was Someren de betere ploeg. Net zoals in de eerste helft wisten de gasten snel te scoren. Al na zeven minuten was het wederom Salim Zeroual, die scoorde. Na een simpele steekpass wist de spits de bal in de verre hoek te plaatsen, waarmee hij de marge uitbreidde naar twee doelpunten.

Rood-Wit probeerde het daarna nog wel, maar buiten een schot van Jan van Hout leverde dit geen kansen op. Vijf minuten voor tijd gooide Luuk Hoeben de wedstrijd in het slot. Hoeben wist direct te scoren uit een corner. Dit illustreerde hoe Rood-Wit deze middag stond te verdedigen.

Opstelling Rood-Wit V.:
Jeffrey Kleine-Deters, Yannick Zondag, Mark van Doorn, Jim van Beek, Michael Damman, Davy Brugman, Stef Schellekens (.68 Remco van Etten) , Batuhan  Günüç, Stef Fasen, Mitchel Kluijtmans (54. Max van der Doelen) en Jan van Hout (.77 Mike Meulenbroek).