Rood-Wit V. heeft zich tegen NWC Asten herpakt van de nederlaag tegen Wilhelmina Boys. Nadat Rood-Wit al snel op een ruime voorsprong kwam, wisten de gasten toch pas in de slotfase de overwinning over de streep te trekken.

Rood-Wit begon voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen 6 minuten kwam de ploeg van Robbert Verhoeven op voorsprong tegen NWC Asten. Robert Bettgens veroverde op eigen helft de bal en leverde deze meteen in bij Jan van Hout, die vervolgens Gideon Pieschel diep stuurde. De Roodwit-spits faalde oog in oog met keeper Stefan Vaas niet en openende met een fraaie schuiver de score.
Niet veel later waren de rollen omgedraaid. In de twaalfde minuut wist Jan van Hout te scoren op aangeven van Pieschel. Uit een vrije trap kon Van Hout vrij inkoppen en liet Vaas wederom kansloos.
Lang kon Rood-Wit niet genieten van de ruime voorsprong. Want al in de 19de minuut kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Vanuit een vrije trap van Martijn Henst leek Jeroen van Deursen de bal binnen te koppen. Dat Van Deursen hierbij zijn hand gebruikte ontging scheidsrechter Swaanen en de treffer werd goedgekeurd.
De aansluitingstreffer leek NWC vleugels te geven, want de thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Rood-Wit verloor steeds vaker de tweede bal en hiermee ook het overwicht op de wedstrijd.
Toch duurde het tot de 80ste minuut voordat NWC op gelijke hoogte kwam. Bij een vrije trap van Martijn Henst raakte niemand de bal meer aan en ook doelman Mark Smulders had geen antwoord op de inzet van Henst.
Ondanks de vroege voorsprong leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot het moment dan Gideon Pieschel diep werd gestuurd en in het zestienmetergebied werd gevloerd door Jowie van Heugten. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Pieschel ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter Vaas.
Door de benutte strafschop pakt Rood Wit V. drie hele belangrijke punten en nestelt zich zo in de brede subtop van de tweede klasse.

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders, Robert Bettgens, Jim van Beek, Michael Damman, Mark van Doorn, Batuhan Gunuc (.81 Douwe Veenstra), Remco van Etten (.66 Marcel Bierens), Stef Schellekens, Davy Brugman, Jan van Hout (.78 Stef Fasen) en Gideon Pieschel.