Rood-Wit liet tegen koploper EFC twee gezichten zien. De eerste helft was duidelijk in het voordeel van de bezoekers uit Eersel (ruststand 0-1). Dit in tegenstelling tot de tweede helft, waarin Rood-Wit EFC na de gelijkmaker enkele keren aan het wankelen bracht. Toch was het EFC dat in blessuretijd de drie punten mee naar huis nam (eindstand 1-2).

Het is al het derde thuisduel in korte tijd, dat de tegenstander in de eerste minuten doel treft. Zo ook tegen koploper EFC uit Eersel. Rood-Wit-keeper Mark Smulders verwerkte een terugspeelbal niet adequaat, waarna de bal in de voeten belandde van de tegenstander. EFC-er Jesse van Gerwen - die randje buitenspel stond – wist wel raad met deze assist en opende reeds in de tweede minuut de score: 0-1.
Vervolgens duurde het tot de 34-ste minuut, voordat zich een kans voordeed voor de thuisploeg. Een verkeerde inspeelbal van EFC-keeper Koen Wouters werd door Gideon Pieschel opgepikt. Zijn schot was voor diezelfde keeper eenvoudig te vangen. Bij deze situatie stond overigens Jan van Hout ook in scoringspositie. In de slotminuut van de eerste helft had Jan van Hout de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet ging rakelings voor het doel over de achterlijn. Hierna had EFC-er Max van Limpt nog een mooie kans op de 0-2, maar Mark Smulders redde bekwaam met de voet.
Het team van trainer Robbert Verhoeven zette in de tweede helft de koploper stevig onder druk. Jammer dat je vaak tot de rust moet wachten om een scherper team aan het werk te zien. Ondanks dit was het in minuut 52 EFC-er Joni Hooyen, die met een hard laag schot de 0-2 op het scorebord probeerde te brengen. Echter, het was wederom Mark Smulders die zijn inzet ternauwernood met de voet tot corner wist te verwerken.
De roodwitters speelden vaak op de helft van de tegenstander. Echter, zonder een riante scoringskans. Na ruim een half uur spelen moest Davy Brugman met een blessure het speelveld verlaten. Dit was gelijktijdig – onder toeziend oog van zijn ouders – het debuut van Stijn van Gerwen in het vaandelteam. In minuut 67 kwam de EFC-verdediging goed weg na een sublieme aanval over de linkerflank. Roodwitter Mark van Doorn lanceerde Gideon Pieschel, die diep de 16 inging. Zijn scherpe inzet werd miraculeus tot corner verwerkt. Kort hierna werd door de thuisploeg de stand gelijkgetrokken. Na een verre ingooi van Michael Damman op Jan van Hout begon Jan aan zijn bekend rush over rechts. Nadat hij zijn tegenstander zijn hielen liet zien, legde hij de bal perfect terug op de inkomende Mark van Doorn, die de bal precies naast de doelpaal het doel inschoot: 1-1.
Rood-Wit behield het veldoverwicht. Jan van Hout had nog de mogelijkheid op de 2-1, maar zijn harde schot ging rakelings over de deklat in het vangnet. Kort hierna had EFC-trainer Ronald Tielemans een succesvolle wissel in petto. In blessuretijd schoot invaller Kwint Witteveen – na een aanval over rechts – de bal hard en onhoudbaar achter de goalie van Rood-Wit, 1-2 en tegelijk eindstand.

Opstelling:
Mark Smulders, Remco van Etten, Davy Brugman (65. Stijn van Gerwen), Jim van Beek, Michael Damman, Stef Schellekens , Douwe Veenstra (61. Mike Meulenbroek),Batuhan Günüç , Mark van Doorn, Jan van Hout en Gideon Pieschel

Man of the Match                      Remco van Etten (Route 66 Food & Fun, bedankt)
Pupil van de week                    Tijn de Beijer, speler van JO10-2
Sponsor van de wedstrijdbal   Sisters (Karin en Ingeborg bedankt)

Hieronder het beeldverslag van Margo Subnel.