Na het ongelukkige verlies vorige week tegen koploper EFC wint Rood-Wit van de directe concurrent op de ranglijst FC Eindhoven AV met 1-2.

De wedstrijd werd gekenmerkt door het groot aantal keren dat de bal op de lat of op de paal werd geschoten of gekopt, door met name FC Eindhoven. De overwinning was mede te danken aan keeper Mark Smulders van Rood-Wit, die meer dan 90 minuten zijn doel schoon hield door subliem keeperswerk.
In het Jan Louwers Stadion – waar iedereen een zitplaats kon uitkiezen – werd de wedstrijd geleid door de Groningse scheidsrechter Steeman, woonachtig in Brussel (B). Al in de derde minuut van het duel wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Jan van Hout stuurde Gideon Pieschel de 16 in, waarna FC Eindhoven-keeper Cas Peters de speler van Rood-Wit neerlegde. De penalty werd door Gideon Pieschel onberispelijk binnengeschoten: 0-1.
Het beeld van de eerste helft was een duidelijk veldoverwicht voor de thuisploeg. De verdediging van Rood-Wit stond als een huis en in het geval FC Eindhoven een scoringskans kreeg stond de paal of de lat in de weg voor de gelijkmaker. FC Eindhoven-speler Nick van de Berk raakte in de eerste helft maar liefst drie keer het aluminium. In de blessuretijd van de eerste helft raakte Jan van Hout voor de bezoekers ook de lat. Ruststand 0-1.

Het duel was in de tweede helft nog geen kwartier oud en FC Eindhoven trapte – waaronder Jordi Meurs –tot twee keer toe de bal op de lat. FC Eindhoven bleef de verdediging van Rood-Wit testen. In het geval een van de spelers van FC Eindhoven de verdediging te slim af was, was het de Rood-Wit-goalie, die in de weg stond met fraaie reddingen. Vermeldenswaard was ook het sterke optreden van Roodwitter Batuhan Günüç die telkenmale goed stond opgesteld om de bal te onderscheppen.
In de 70-ste minuut viel het bevrijdende tweede doelpunt door Roodwitter Stef Schellekens. Het voorbereidende werk was van Jan van Hout, die over rechts enkele FC Eindhoven-spelers passeerde en de bal doortikte naar Stef Schellekens, die de bal laag en onhoudbaar in het doel schoot, 0-2. Nadat Gideon Pieschel kort voor tijd nog rakelings over het doel schoot, kwam in blessuretijd toch nog de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Een ongelukkige terugspeelbal werd in het hart van de verdediging door FC Eindhoven opgepikt met een vrije doorgang naar het doel, 1-2. Ondanks de druk naar voren van de thuisploeg kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Eindstand: 1-2.

Iedereen fijne carnavalsdagen toegewenst! Op zondagmiddag 18 februari komt RKSV Heeze naar sportpark de Korze voor het inhaalduel dat op 10 december 2017 was afgelast (sneeuwval).

Opstelling:
Mark Smulders, Remco van Etten, Batuhan Günüç, Jim van Beek, Michael Damman, Stef Schellekens, Davy Brugman (85. Jordy Maes), Mark van Doorn (72. Stef Fasen), Mike Meulenbroek (46. Stijn van Gerwen), Jan van Hout en Gideon Pieschel.