In een gezapig duel heeft Rood-Wit V. de punten op de Korze gehouden. Op het hete kunstgrasveld leek de thuisploeg er aanvankelijk weinig zin in te hebben. In de tweede helft moest Rood-Wit alle zeilen bij zetten om de drie punten veilig te stellen, wat uiteindelijk ook lukte.

De start van de wedstrijd tussen Rood-Wit en NWC was zoals het weer, warm en loom. Er zat weinig strijd in de wedstrijd en vooral Rood-Wit leek het allemaal wel best te vinden. De gasten uit Asten waren in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij.

Na een kleine zeven minuten spelen beging Robert Bettgens een overtreding in het strafschop, waardoor scheidsrechter Heuts zich genoodzaakt zag de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Jeroen van Deursen ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter Mark Smulders.
Diezelfde van Deursen kon in de blessuretijd van de eerste helft de score verdubbelen, maar zijn schot miste precisie .

In de tweede helft liet Rood-Wit zich van haar betere kant zien, al was het NWC dat al snel van zich liet horen. In de 51ste minuut raakte Teun van Erp namens NWC de lat. Niet veel later was het Stef Schellekens die de ploegen op gelijke hoogte zette. Uit een corner van Gideon Pieschel wist de middenvelder van Rood-Wit snoeihard achter doelman Stefan Vaas te koppen.

Tien minuten voor tijd had Tom van Bussel de kans om NWC weer op voorsprong te brengen. Zijn inzet belandde echter op de lat, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen. In de slotseconden wist Rood-Wit de drie punten alsnog op de Korze te houden. Ver in blessuretijd kreeg Batuhan Günüç de bal voor zijn voeten en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Vaas. Door deze knal blijven de punten in Veldhoven en gaat Rood-Wit met een goed gevoel richting de derby tegen RKVVO.

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders Robert Bettgens, Jim van Beek, Michael Damman, Batuhan Günüç, Mitchel Kluijtmans, Jan van Hout (44. Stijn van Gerwen) , Gideon Pieschel, Stef Schellekens, Stef Fasen (46. Mike Meulenbroek) en Douwe Veenstra.

Hieronder het beeldverslag van onze clubfotografen Margo Subnel en Chantal Straatman.
PS Heb je belangstelling voor één of meerdere van onderstaande foto('s)?
Het
is mogelijk om ze gratis in jpeg-formaat te bestellen. Stuur dan een mailtje naar