6 mei 2018, een prachtige zonvergoten zondag in Oerle, waar de derby werd gespeeld RKVVO – Rood-Wit. De trainers van beide teams moesten door blessures, schorsingen en vakanties flink improviseren om een strijdbaar elftal te laten starten.

De jeugdspelers van beide verenigingen vulden de openstaande posities in. Opvallend was bij RKVVO, dat een drietal broers van de familie Soetens in de basis stonden van dit duel.

De bezoekers werden al na slechts 135 seconden (3de minuut) op achterstand gezet. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. De tegentreffers in de eerste minuten zijn niet meer op één hand te tellen. De snelle vleugelspits van RKVVO Jordan Bujitu plaatste vanaf rechts de bal scherp voor het doel, waarna RKVVO-er Bart Sanders van dichtbij doel trof. Minder dan twee minuten later was het wederom RKVVO-er Bujitu, die over de achterlijn soleerde en zijn schot werd tegengehouden door de doelpaal. Een 2-0 achterstand zou voor Rood-Wit fataal zijn geworden.

Ondanks de vroege achterstand kon Rood-Wit geen vuist maken en de thuisploeg onder druk zetten. Geen enkele doelrijpe kans kon worden genoteerd voor de roodwitte hemden. Wel voor RKVVO. Na een klein half uur was het weer Bart Sanders, die een riante scoringskans naast het doel schoot van Rood-Wit-goalie Mark Smulders.

In de tweede helft speelde Rood-Wit meer en meer op de helft van RKVVO. De wil was er wel maar de scoringskansen bleven uit. De derby kabbelde naar de 90 minuten. Toch was het RKVVO, dat nog tweemaal scoorde, nadat de bezoekers meer en meer risico namen om een doelpunt te forceren. In de 88ste minuut gingen twee RKVVO-ers door het hart van de roodwitte verdediging alleen op het doel af. Luc van Run legde het balletje breed op Jordan Bujitu, die de bal simpel in het open doel schoot. In blessuretijd bepaalde RKVVO-er Marijn van Dijk de eindstand op 3-0.

Aanstaande dondermiddag 10 mei (Hemelvaartsdag) het inhaalduel uit tegen Someren.

Opstelling:
Mark Smulders, Marcel Bierens, Robert Bettgens, Jim van Beek, Michael Damman (66. Remco van Etten), Batuhan  Günüç, Stef Schellekens, Stijn van Gerwen (66.Stef Fasen), Jan van Hout, Douwe Veenstra (79. Jari Maas) en Gideon Pieschel.