Rood-Wit V. kreeg tegen RPC kans op kans. Het vizier stond echter niet op scherp en keeper Tom Verhoeven stond met goed keeperswerk zijn mannetje.

Op eerste pinksterdag trad Rood-Wit V. aan tegen het Eindhovense RPC. De heenwedstrijd wist Rood-Wit V. met maar liefst 0-4 te winnen. Ook in deze editie kreeg Rood-Wit V. veel kansen om doelpunten te maken. De vleugelverdedigers Michael Damman en Remco van Etten kwamen regelmatig naar voren en wisten de spitsen met voorzetten te bedienen. Toch was het RPC dat op voorsprong kwam.

In de 19de minuut kwamen de gasten voor de eerste keer echt goed door en dit leverde meteen een doelpunt op. De bal werd via de rechterkant voorgetrokken, Jeffrey Kleine-Deters zat er nog net aan, maar via de doelman belandde de bal voor de voeten van Koen van Kemenade. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en bracht RPC op voorsprong. Ook in het restant van de eerste helft kreeg Rood-Wit V. via Jan van Hout en Gideon Pieschel nog een aantal mogelijkheden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Rood-Wit V. zocht veelvoudig de aanval. De paal stond in de weg en keeper Tom Verhoeven speelde een goede wedstrijd. De doelman van RPC zou deze middag niet gepasseerd worden. In de slotseconden wist RPC nog wel een keer te scoren. Voorafgaand aan het doelpunt vlagde grensrechter Wijten voor een achterbal, maar scheidsrechter Martens negeerde het vlagsignaal en liet doorspelen. De bal werd voorgetrokken, waarna Rik Strijbosch de 0-2 binnentikte.

Opstelling:
Jeffrey Kleine-Deters, Remco van Etten (63. Marcel Bierens), Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Günüç, Robert Bettgens (46. Douwe Veenstra), Stef Schellekens, Stef Fasen (55. Mark van Doorn), Jan van Hout en Gideon Pieschel.

Hieronder het beeldverslag van onze clubfotografen Margo Subnel en Chantal Straatman.
PS Heb je belangstelling voor één of meerdere van onderstaande foto('s)?
Het
is mogelijk om ze gratis in jpeg-formaat te bestellen. Stuur dan een mailtje naar