Rood-Wit V. won verdiend van Bladella. Op de 3-0 overwinning van de thuisploeg viel niets af te dingen.

Door de royale 3-0 zege op Bladella greep Rood-Wit V. meteen de koppositie. Bladella-trainer Huub Vermeulen kon, ondanks de fikse nederlaag, er de humor nog wel van inzien. ,,We hebben vandaag verloren van de koploper", sprak hij na afloop in de bestuurskamer humorvol. Desondanks baalde hij stevig.

De plaaggeest van Bladella heette Jan van Hout. Met twee treffers was de Veldhovense spits weer eens trefzeker. Van Hout scoorde niet alleen, hij was ook aangever. Tot twee keer toe trof de 27-jarige aanvaller ook nog eens de kruising en paal. "Het ging wel lekker, ja", lachte Van Hout na afloop. "Ik ben helemaal blessurevrij. Vandaag kon ik vrijuit over het veld bewegen."

Het zat de spits ook bepaald niet tegen. In de 17e minuut werd Van Hout helemaal vrijgelaten. Zijn stevige schot leek houdbaar, maar de stuiter op het doornatte kunstgras verraste Bladella-doelman Stan van den Berg volledig, 1-0.

Drie minuten later stond Van Hout oog-in-oog met de keeper van de bezoekers. Ditmaal was Van den Berg de spits wel de baas.

Negen minuten na rust was het wel weer raak. Ditmaal was de stand-in voor de geblesseerde goalie Nick Vermeiren kansloos. Van Hout volleerde de bal vanaf de rechterflank steenhard in de verere hoek, 2-0.

Bij de derde Rood Wit-treffer twintig minuten voor tijd had hij geen aandeel. Het was invaller Stef Fasen die, net koud in het veld, na een fout in de defensie van de bezoekers bij de tweede paal de hoek voor het uitzoeken had, 3-0.

Van Hout nam vorig seizoen samen met Gideon Pieschel een belangrijk deel van de Veldhovense doelpuntenproductie voor zijn rekening. Pieschel, goed voor zeventien doelpunten en daarmee clubtopscorer, vertrok naar Geldrop. Van Hout leek er alleen voor te staan. De Veldhovense aanvaller hoefde niet lang te treuren. "Ik heb met Giovanni van Bladel (afkomstig van Woenselse Boys, red.) een nieuw maatje gevonden. We gaan dit seizoen gegarandeerd een goed koppeltje vormen. In de bekerwedstrijden liep het al prima."

Van Hout zal Rood-Wit niet snel meer gaan verlaten. "Of het moet een gigantisch bod zijn. Ik heb hier mijn sociale leven helemaal ingericht. Mijn maten voetballen hier. Dus heb ik het prima naar mijn zin."

Bron: Eindhovens Dagblad 24 september 2018

Opstellingen:
Rood-Wit V:
Smulders; Bettgens, Maes, Günüc, Slegers; Van Doorn (83. Damman), Brugman, Schellekens; Van Bladel (79. Chelah), Van Hout, Meulenbroek, (70. Fasen).

Bladella:
Van den Berg; Van den Boom, Jansen, Van Overbeek (46. R. Wouters), Janssen; Vosters (62. Lauwers), S. Wouters, De Jong; Selimovic, Krekels (73. Spooren), Bot.

Hieronder het beeldverslag van deze wedstrijd, gemaakt door Chantal Straatman.