De Veldhovense derby tussen RKVVO en Rood-Wit is zaterdagavond gewonnen door de gasten uit Veldhoven-Dorp. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, de doelpunten vielen dan ook pas in de tweede helft.

RKVVO eindigde de wedstrijd met negen man, nadat twee man met rood vroegtijdig de kleedkamer kon opzoeken.

De eerste helft van de Veldhovense derby was een helft van aftasten. Rood-Wit V. en RKVVO waren aan elkaar gewaagd. Tot veel kansen leidde dit niet. Het eerste wapenfeit kwam van Rood-Wit, dat via Giovanni van Bladel de lat trof. Vlak voor rust kreeg Van Bladel nog een opgelegde kans om de score te openen. Stef Fasen leverde een prima voorzet af, maar de inzet van de Rood-Wit-spits was slap, waardoor doelman Sven van den Oever redding kon brengen.

De tweede helft was een stuk levendiger. In de 52ste minuut kwam Rood-Wit verdiend op voorsprong. Een corner werd ongelukkig door RKVVO-verdediger Dylan Lemmens achter Van den Oever gewerkt. RKVVO kwam die klap niet meer te boven. Twee rode kaarten hielpen daar zeker niet aan mee. In de 74ste minuut kon Dave Jongenelen inrukken na een grove charge op Van Bladel. Twee minuten later kreeg Martijn van Dijk een tweede gele kaart nadat hij was doorgelopen op keeper Mark Smulders.
Ondanks het feit dat de thuisploeg met negen man verder moest, kwam RKVVO toen juist beter in de wedstrijd. RKVVO ging alles of niets spelen en Rood-Wit kreeg het toch nog moeilijk. In de blessuretijd gooide Giovanni van Bladel de wedstrijd in het slot door uit een counter de 0-2 op het bord te brengen.

Opstelling Rood-Wit:
Mark Smulders; Jim van Beek, Jordy Maes, Batuhan Gunuc, Mark van Doorn, Rachid Chelah, Stef Schellekens, Dave Brugman (.80 Sten Verhoeven), Mitchel Slegers (.46 Michael Damman), Stef Fasen en Giovanni van Bladel