Zelden zo’n open duel gezien met zoveel doelrijpe kansen voor beide teams. Dat er slechts eenmaal is gescoord (door de thuisploeg red.) mag best een wonder worden genoemd.

In de elfde minuut werd het verschil gemaakt door Roodwitter Rachid Chelah, 1-0. Het was aanvoerder Ruud Willems van Beerse Boys, die de bal niet onder controle kreeg waarna Roodwitter Giovanni van Bladel de bal oppikte en deze keurig breed legde op de vrijstaande Rachid Chelah.

Hierna waren het de bezoekers uit Middelbeers die het initiatief namen in de wedstrijd. Ook de thuisploeg creëerde enkele mooie kansen vanuit een verre ingooi en een hoekschop. Echter, elke keer stond of een speler of de keeper van Beerse Boys in de weg waaronder een kopbal van Roodwitter Jim van Beek. In minuut 25 was het Boys-speler Jannes Mulders die door het hart van de roodwitte verdediging een 100% kans kreeg op een doelpunt, maar ruim naast het doel schoot.

Opvallend was dat trainer Robbert Verhoeven op dat moment in het duel niet tevreden was over het spel van zijn basis-elf. Vanaf de zijlijn coachte hij zijn spelers met enkele positiewisselingen. Het spel golfde van het ene 16-metergebied naar het andere. Het was wachten op een volgend doelpunt, maar dat bleef ook tot de rust achterwege.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen speelden vol op de aanval. De kansen regen zich aaneen voor beide teams, maar het beslissende tweede doelpunt voor de thuisploeg als ook de gelijkmaker voor de bezoekers bleven uit.

Rood-Wit ontsnapte na ruim een uur op de klok aan de gelijkmaker. Boys-speler Daan Mulders schoot de bal steenhard onderkant lat maar gelukkig voor de thuisploeg en hun supporters ketste de bal terug het veld in. Tien minuten later voorkomt Rood-Wit-keeper Mark Smulders met de punt van zijn voetbalschoen de gelijkmaker van Boys-speler Stijn van Heerebeek.

Door dit mooie resultaat stijgt Rood-Wit naar de tweede plaats op de ranglijst. Komende zondag staat het uitduel tegen Braakhuizen op de kalender.

Opstelling:
Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Jordy Maes, Mark van Doorn, Batuhan Günüç, Davy Brugman, Stef Schellekens, Stef Fasen (63. Mike Meulenbroek), Rachid Chelah (81. Dwayne Bijvelds) en Giovanni van Bladel (86. Michael Daman).

Man of the Match:                      Jordy Maes (Route 66 Food & Fun, bedankt)
Pupil van de week:                    Jeroen Christiaans, speler van JO11-2
Sponsor van de wedstrijdbal: Autobedrijf Johan van den Oever (Johan, bedankt)

Hieronder het beeldverslag van deze wedstrijjd met foto's van onze fotografen Margo Subnel en Chantal Straatman.