Afgelopen zondag leed Rood-Wit op sportpark De Korze een gevoelige nederlaag van maar liefst 0-3. In het duel tegen Mierlo-Hout waren de bezoekers op alle fronten beter dan de thuisploeg.

Na afloop gaf trainer Robbert Verhoeven dan ook aan, dat hij de slechtste wedstrijd van het seizoen had gezien. Dit gold overigens ook voor de supporters.

Reeds in de vijfde minuut kwam Rood-Wit op achterstand. Mierlo-speler Thom Meeuwsen was de verdediging van de thuisploeg te vlug af. Rood-Wit-goalie Mark Smulders beroerde nog wel de bal maar die verdween tergend langzaam over de doellijn, 0-1. Later bleek dat deze stand 80 minuten op het scorebord zou blijven staan.

Zoals al gezegd was de ploeg uit Mierlo-Hout scherper in de duels (vooral in de lucht) en combineerde ook nog eens beter. Mark Smulders voorkwam in het eerste kwartier bekwaam nog eens twee tegendoelpunten.

De Roodwitten probeerden het wel, maar het wilde zondagmiddag gewoon niet lukken. In de 90 minuten was alleen Roodwitter Rachid Chelah dicht bij de gelijkmaker. Kort voor het rustsignaal plaatste hij de bal subtiel over Mierlo-keeper Rob van Lieshout. Echter, de bal kwam via onderkant lat terug het veld in.

Gelet op het spelbeeld van de thuisploeg verwachtte iedere supporter van Rood-Wit in de rust een donderspeech van trainer Robbert Verhoeven. Na de koffie hoopten deze supporters dan ook op een ander Rood-Wit. Maar helaas, de bezoekers uit Mierlo-Hout bleven het spel dicteren en kwamen verdedigend niet in de problemen. Ook de roodwitte wissels brachten hierin geen verandering.

In minuut 84 kwam Mitchell Slegers sterk op over de linkerflank en verzond een mooi voorzet de 16 in, die meer had verdiend. Nog geen minuut later verslikte hij zich verdedigend op de rand van de 16 in de controle van de bal, waarna Mierlo-speler Thom Meeuwsen profiteerde en de bal in het doel schoof, 0-2. Kort hierna bracht Mierlo-Hout-invaller Richard Rooijakkers de eindstand op het scorebord 0-3.

Komende zondag speelt Rood-Wit wederom thuis het bekerduel tegen Nuenen 2.

Opstelling:
Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Jordy Maes, Mark van Doorn, Batuhan Günüç, Davy Brugman, Stef Schellekens (70. Dylan Verstappen), Stef Fasen, Rachid Chelah (75. Douwe Veenstra) en Giovanni van Bladel.

Man of the Match                       : Mark Smulders (Route 66 Food & Fun, bedankt)
Pupil van de week                     : Robin Faasen, speler van JO10-2
Sponsor van de wedstrijdbal  : I-Beltran (Robert, bedankt)

Hieronder het fotoverslag van Margo Subnel en Chantal Straatman.