Mini's

Voetbal is voor iedereen, dus alle kinderen van elk niveau zijn welkom. Heeft uw kind plezier met een (voet)bal, dan is hij/zij welkom bij Rood-Wit Veldhoven. Kinderen moeten plezier hebben in het voetballen; iedere week weer zin hebben in de training e/o wedstrijd.

BESTE MINI-PUPIL, (JO-6) (spelenderwijs voetbal)

Vanaf 3/4/5 jaar ben je van harte welkom bij voetbalvereniging Rood-Wit Veldhoven. Afgelopen jaar heeft Rood-Wit veel aanmeldingen van zeer jonge kinderen gekregen, hierop heeft Rood-Wit geacteerd en een speciale mini-mini trainingsgroep gemaakt. Door 2/3 enthousiaste ouders hebben de allerjongsten binnen Rood-Wit kennis gemaakt met het spelletje voetbal. Aangezien dit een groot succes was, is er besloten om voor voetbal jaargang 2018/2019 de lijn door te trekken en wederom een aparte trainingsgroep te maken voor de allerjongste kinderen.
Is uw kind geboren tussen 1 januari 2013 en 31 december 2014, ziet Rood-Wit uw kind graag verschijnen. Spelenderwijs zullen de kinderen kennismaken met voetbal; schieten, passen, trappen en doelpunten maken met als afsluitende vorm een (mini)wedstrijd.

BESTE MINI-PUPIL, (JO-7) (voorbereidend voetbal)

Vanaf 5/6 jaar gaan we de kinderen voorbereiden op het echte werk. Je behoort dan tot de categorie JO7 (Jeugd Onder 7). De kinderen gaan dan, nog steeds met veel spelplezier, langzaamaan serieuzer proberen de bal op de juiste manier te schieten, over te spelen, samen te spelen met andere kinderen. Voetbal doen we ten slotte met een team en niet alleen. Is uw kind geboren tussen 1 januari 2012 en 31 december 2012, dan kan uw kind deelnemen aan de training e/o wedstrijden.

TRAINING
De mini-pupillengroepen trainen iedere woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. De grootte van de groep is wisselend. Aan het begin van het seizoen starten we met een kleine groep en die groeit gaande het seizoen. Lopende het seizoen probeert Rood-Wit de groep te splitsen in kleinere groepen, dit om de trainers het overzicht te laten behouden, tevens om meer aandacht aan de kinderen te kunnen schenken. Afhankelijk van het niveau word er op een bepaalde techniek getraind, zoals overspelen, op goal schieten, dribbelen, enz.

WEDSTRIJDEN
Indien er voldoende mini-pupillen lid (JO-7) zijn geworden, speelt Rood-Wit onderling in toernooi vorm wedstrijden tegen andere verenigingen in de buurt. Speelduur is afhankelijk van het aantal deelnemende teams en het onderlinge niveau.

OUDERS
Betrokkenheid van de ouders binnen de vereniging wordt erg op prijs gesteld, het tijdig aanwezig zijn voor de trainingen en wedstrijden, alsmede een helpende hand bieden. Binnen Rood-Wit wordt veel met vrijwilligers gewerkt, dit geldt tevens voor onze (jeugd)trainers. Rood-Wit is dan ook constant op zoek naar bereidwillige ouders/grootouders die een steentje willen bijdragen.

KLEDING
Indien je lid bent, zijn scheenbeschermers en voetbalschoenen verplicht. Overige trainingskleren mag u zelf bepalen. Zodra uw kind echter aan competitiewedstrijden gaat meedoen heeft hij/zij rode sokken nodig. Deze zijn verkrijgbaar in de kantine.

Zoeken

Log in or create an account