Zondag 6 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Rood-Wit V. plaats. De nieuwjaarsreceptie is de ideale gelegenheid voor de leden om elkaar een sportief en vooral gelukkig 2019 toe te wensen.

De nieuwjaarsreceptie begon officieel om 16:00 uur, maar de kantine zat toen al gezellig vol.
Voorzitter René van de Ven sprak de aanwezigen toe en wenste iedereen een gelukkig, goed en sportief 2019 toe. De preses vertelde de gasten over de feiten waarom hij trots is op de vereniging.

Verkiezing Clubman 2018
Deze jaarlijkse uitverkiezing, al voor de 27ste maal, is in het leven geroepen om vrijwilligers die zich nu en in het verleden speciaal voor Rood-Wit hebben ingezet, in het zonnetje te zetten.
De nieuwe clubman van het jaar komt in een illuster rijtje te staan. In het verleden werden bijvoorbeeld Willem Jan van Gerwen, Paul Peters en John Schellekens al gekozen tot clubman van het jaar. Vorig jaar was Dennis Buiting de clubman..

Terwijl de kantine steeds voller raakte met Roodwitters, werd al snel duidelijk wie de nieuwe clubman zou worden. Al snel riep René van de Ven Marino Roijmans naar voren als clubman van het jaar 2018.

Marino is een waardige opvolger van Dennis Buiting. Hij ontving uit handen van voorzitter René van de Ven de wisseltrofee 2018, verder ontving hij nog een persoonlijk aandenken en een dinerbon.

De nieuwe clubman is al sinds 1974 lid van Rood-Wit. Tot een acht jaar geleden was Marino zelf actief als voetballer, maar door een beenbreuk moest hij noodgedwongen stoppen met voetballen.

Door de jaren heen heeft Marino zich altijd ingezet voor Rood-Wit. Zo is Marino namens Rood-Wit V. al jarenlang betrokken bij de organisatie van Sjors Sportief. Daarnaast is hij namens de vereniging het aanspreekpunt voor de Gemeente Veldhoven.

In de periode 2013 tot en met 2017 was Marino jeugdvoorzitter van Rood-Wit V. In die hoedanigheid was hij ook de vertegenwoordiger vanuit de jeugd in het hoofdbestuur.

Tevens is hij al vele jaren jeugdleider. Op dit moment is hij leider van de JO19-03, het team waarin zijn zoon Stan speelt.

Marino heeft ook jarenlang het wedstrijdsecretariaat bemand op zaterdag. Daarbij was hij een periode verantwoordelijk voor het openen van het sportpark.

De nieuwe clubman is niet alleen actief voor de jeugd. Zo vormt hij al jarenlang een duo met clubman van het jaar 2016, Paul Peters. Samen met Paul is Marino leider van Het Grote 4de, voorheen Het Grote 5e, 6e, 7e etc..

Maar Marino kan dit natuurlijk niet zonder zijn familie. Zijn vrouw Jolanda is heel belangrijk voor hem en zij is de steunpilaar achter Marino. Samen met Jolanda heeft Marino twee zonen, Stan en Luc.

Na de bekendmaking nam Marino de vele felicitaties van de aanwezigen in ontvangst. Ondertussen werd de goed bezochte receptie voortgezet onder het genot van een hapje en een goed glas.

Zie hieronder de foto's, die gemaakt zijn door Chantal Straatman.