Nieuwsbrief februari 2015

Mijn naam is André Driessen. Voetbal was de eerste grote liefde van mijn leven. En als kind van Veldhoven-dorp vormde het lidmaatschap van Rood-Wit V. een logische stap, toen de honger naar de bal niet meer te stillen was.

Teamgeest
Als 7-jarig jongetje maakte ik mijn debuut in E5, dat toen in een volledig Veldhovense competitie uitkwam en naar de naam FC Twente luisterde. Een jaar later maakte ik de overstap naar E1. Tot aan de A1 was ik 2 jaar op rij een zekerheidje in de hoogste jeugdteams. Met plezier denk ik terug aan de voetbalkampen op Eijkenburg onder leiding van Walter van Doren en mijn periode in de C1 onder Rob Hopmans. Hij wist een geweldige teamgeest te smeden en haalde het beste uit zijn spelers. Een hernia-operatie op mijn 18e dwarsboomde een entree in de selectie.

Jantje Rombouts
Op mijn 20e stopte ik met voetbal om mijn sportieve dadendrang in halve marathons te testen. Bij GVAC heb ik een mooie tijd gehad, maar na ontelbare kilometers over de weg en door de bossen kreeg ik op mijn 28e opnieuw last van het voetbalvirus. 6 jaar heb ik met veel plezier samengespeeld met een aantal teamgenoten van vroeger. Helemaal bijzonder was het om in een team te spelen met mijn idool uit de jaren ’70: Jantje Rombouts.

Trainer
Op mijn 35ste heb ik mijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen gehangen. Door spierblessures stond ik meer langs het veld dan erin. Toen mijn neefjes bij Rood Wit V. gingen spelen, zag ik mijn kans schoon om aan een carrière als trainer/coach te beginnen. Met veel plezier en passie heb ik 5 jaar lang E-spelertjes de liefde voor het spel, teamgeest en basistechniek bijgebracht. Helaas noopte de thuissituatie met 2 jonge kinderen me te stoppen.

Zoeken

Log in or create an account