Fout
  • [sigplus] Ernstige fout: Onvoldoende rechten om de map met afbeeldingen te benaderen of deze map bestaat niet (root/images/sigplus/wedstrijdverslagen-1e/20141207-RW1-Dommelen1-compleet).

De kraker van de eerste seizoenshelft – de nummers één en twee van de ranglijst – was zondagmiddag op sportpark De Korze: Rood Wit tegen Dommelen.

Rood Wit nam in de openingsfase het initiatief in de wedstrijd, maar het was Dommelen dat tot twee keer toe de bal op de paal schoot. Na een half uur spelen kwam Dommelen met 10 man te staan. Toch was het Dommelen, dat via een penalty de nul-één scoorde. Het duurde maar liefst veertig minuten voordat Dommelen met de minst gepasseerde verdediging een tegendoelpunt moest incasseren van Joey Hellstern, die met een rake kopbal de stand gelijk trok. Het regende kansen voor de Roodwitten, waarbij Dommelen regelmatig door het oog van de naald kroop. Met name het schot van Jan van Hout in de honderdste minuut (!) op de paal had meer verdiend.

De ochtend van zondag 7 december begon met een zonnetje aan de hemel, maar rond 14:00 uur veranderde het weer boven het sportpark drastisch (vies weer). Het was dan ook druk op de overdekte tribune. Rood Wit trok in de openingsfase het initiatief naar zich toe, maar het was toch vooral Dommelen dat tot drie keer gevaarlijk werd. De eerste keer was het oud-Roodwitter Danny van den Eijnden, die Rood Wit-keeper Mark Smulders met een boogbal passeerde waarna Jim van Beek de bal uit de doelmond wegtrapte. Na ruim twintig minuten kwam Rood Wit tot twee keer toe met de schrik vrij, doordat Dommelen – Chris Cornelissen en Bram van Wijk – de paal respectievelijk de lat toucheerde. Na een half uur werd rechtervleugelverdediger Chris Beeks van Dommelen na een grove charge voor de tribune op Michael Damman – volkomen terecht – met direct rood het veld uitgestuurd. Drie minuten later constateerde scheidsrechter Mathon uit Oosterhout in het 16-metergebied hands van Roodwitter Jim van Beek. Dommelen-speler Mark van der Palen schoot vanaf elf meter onberispelijk in: nul – één. Met deze stand gingen beide teams voor 15 minuten rust terug naar de kleedruimte.

Zoals je vaak ziet in een wedstrijd van elf tegen tien is het veelal eenrichtingsverkeer. En zo was het ook deze keer. Opmerkelijk was het verzoek van de scheidsrechter in minuut 50 dat het kunstlicht moest worden ontstoken. De Roodwitten bleven rustig in de opbouw om een doelpunt te forceren. Vaak zie je aanvallen in het centrum stranden, maar de Roodwitten maakten veelvuldig gebruik van de vleugelspitsen. Verscheidene keren bracht Rood-Wit de minst gepasseerde verdediging aan het wankelen. Roodwitter Dwayne Bijvelds was in de 54-ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Echter, op miraculeuze wijze werd de bal tot corner verwerkt. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 70-ste minuut was het Joey Hellstern die met een kopbal Dommelen-keeper Dennis Soeteman passeerde: 1-1.

De Roodwitten bleven hard werken voor nog meer, maar tegelijkertijd was het oppassen voor de tegenstoten van de bezoekers met als centrale aanspeelpunt Danny van den Eijnden. Opvalllend – of eigenlijk misschien ook wel niet – waren de talrijke blessuregevallen aan de zijde van Dommelen. De scheidsrechter was dan ook genoodzaakt om veel blessuretijd toe te kennen, namelijk 10 minuten!
In de laatste seconde was Jan van Hout dichtbij de twee-één maar zijn schot raakte helaas de paal. Het was een uitermate spannend duel, dat maar liefst 100 minuten duurde zonder winnaar of was het toch Dommelen dat als morele winnaar de douches opzocht?

Aanstaande zondagmiddag 14 december speelt Rood Wit zijn laatste wedstrijd van 2014 in Helmond tegen H.V.V. (aanvang 14:30 uur).

• Man of the Match: Batuhan Günüç
  • (Brown's Food & More en Route 66 Food & Fun, bedankt)
  • Sponsor van de wedstrijdbal: Autobedrijf Johan van de Oever (Johan, bedankt)
  • Sponsor van de week Pero Klaassen Bestratingen (Bert en Don, bedankt)
  • Pupil van de week Merijn van de Oever (speler E1)

Opstelling: Mark Smulders, Bart Cox, Jim van Beek, Jos Vreugdenhil, Davy Brugman, Batuhan Günüç, Dwayne Bijvelds (79. Marcel Bierens), Stef Schellekens, Michael Damman (65. Vinko Djulic), Joey Hellstern en Jan van Hout.

Fotoverslag

Hieronder het fotoverslag. De foto's zijn gemaakt door Margo Subnel.