1e

Het uitduel tegen RPC was eigenlijk al in de eerste helft beslist. Rood-Wit kwam fel uit de startblokken. Het was direct duidelijk dat de gasten het spel dicteerden.

RPC werd telkenmale teruggedrongen op eigen helft. Ook de rood-witte combinaties tussen de verdedigers, middenvelders en aanvaller verliepen soepel.
Dit resulteerde in de 9-de minuut in het eerste doelpunt voor de Roodwitten. Een aanval uit het boekje: Mark van Doorn speelde over rechts op het juiste moment en met de juiste pass de diepgaande Jan van Hout aan. Met zijn bekende versnelling liet hij de verdediging achter zich en joeg de bal onhoudbaar tegen de touwen, 0-1. De Roodwitten bleven de RPC-ers onder druk zetten. Na tien minuten verdubbelde Rood-Wit de score naar 0-2. Nu was het Jan van Hout die vanaf links de voorzet gaf op Stef Schellekens, die de bal niet echt goed raakte maar de bal over de jonge en kleine RPC-doelman in het doel zag gaan. Omdat RPC-keeper Tom Verhoeven tijdens de warming-up ziek naar huis was gegaan, mocht de 16-jarige Fons van Grieken het doel verdedigen.
RPC kwam niet onder de constante druk van de gasten vandaan. De duels werden dan ook vaak beslist in het voordeel van Rood-Wit. Na een half uur spelen scoorde de sterk spelende Mark van Doorn uit een voorzet vanaf de linkerflank. Gideon Pieschel liet zijn hielen zien aan zijn tegenstander en legde de bal fraai terug op de rand van de 16. Davy Brugman liet de bal slim lopen voor de aanstormende Mark van Doorn die de bal hard en laag het zijnetje inschoot, 0-3. Toch was dit nog niet ruststand. Jan van Hout scoorde in de 35-ste minuut zijn tweede doelpunt door de bal over de uitkomende RPC-keeper te liften: 0-4. Deze ruststand was zeker niet geflatteerd.
Wat je vaak ziet – zelfs ook bij profclubs – staat de tweede helft in schril contrast met de eerste helft. Zo ook vanmiddag in Eindhoven. Achteraf gezien had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het duel kwam meer in evenwicht. In minuut 60 werd de bal vanaf rechts perfect op het hoofd van Gideon Pieschel geplaatst, echter zijn kopbal ging rakelings voor het doel langs. En in minuut 80 voorkwam Davy Brugman de 1-4. Veel meer wapenfeiten waren in de tweede helft niet te noteren.
Met deze winst van 0-4 kunnen de mannen van trainer Robbert Verhoeven en assistent-trainer Peter Sanders met een goed gevoel de winterstop in. Het eerste duel in 2018 is op zondag 28 januari thuis tegen koploper EFC. Iedereen mooie Kerstdagen toegewenst en we zien je graag terug op de Nieuwjaarsreceptie van zondagmiddag 7 januari 2018 om 16:00 uur.

Opstelling:
Mark Smulders, Remco van Etten, Robbert Bettgens, Jim van Beek, Michael Damman, Stef Schellekens (55. Stef Fasen), Davy Brugman, Batuhan Günüç (75. Hicham Dira), Mark van Doorn, Jan van Hout en Gideon Pieschel (83. Mike Meulenbroek).

Het onderstaande beeldverslag is gemaakt door Willy Pieschel.

Zoeken

Log in or create an account