1e

Zondag 15 april 2018, op de dag dat in Eindhoven PSV tegen Ajax landskampioen kan worden. Hierdoor zijn talloze amateurduels vervroegd. Zo ook in Eersel waar Rood-Wit om 14.00 uur het uitduel speelde tegen koploper EFC. De kampioensaspiraties zijn ook in Eersel hoog te noemen.

Het roodwitte team – vandaag spelend in het blauw – liep in de recente duels in nogal wat helften snel tegen een tegendoelpunt aan. Deze keer gebeurde het omgekeerde. In minuut 6 scoorde Jordy Maes de 0-1. De thuisploeg herpakte zich snel en kwam verscheidene keren dreigend op de helft van Rood-Wit. Mooi combinatiespel is in Eersel al jaren niet meer mogelijk door de nog steeds slechte staat van het natuurgrasveld. EFC speelde een sterke eerste helft met veel loopvermogen, beweging en mooie cross-passes.
Na een half uur spelen wees scheidsrechter Dammers uit Vught naar de stip voor een gemakkelijk gegeven penalty zonder dat de EFC-speler in scoringspositie was en kon komen. EFC-er Teun van Borrenbergen schoot middendoor het doel in: 1-1, tevens ruststand.
Nog voordat iedereen plaats had genomen langs de lijn, had EFC-er Jesse van Gerwen een riante kans op de 2-1 maar zijn inzet - met zijn linkerbeen – ging naast het doel. Nog geen vijf minuten later was het EFC-er Dennis van Sambeeck, die werkelijk een gigantische kans miste op een tweede doelpunt. Het was wachten op een doelpunt van EFC. Rood-Wit kwam aanvallend power en scherpte tekort om de EFC-verdediging te doen wankelen. Toch duurde het toch nog tot 13 minuten voor het einde van de wedstrijd, voordat EFC het verschil maakte. In het druk bezette 16-metergebied tikte EFC-er Joni Hooyen de 2-1 achter de doelman van de bezoekers. Het derde doelpunt van EFC door Mike Thijssen in de laatste minuut was er een voor de statistieken.

 

Zoeken

Log in or create an account