1e

Op een waterkoud sportcomplex Drakesteyn in Weert waren de Roodwitters te gast bij Wilhelmina ’08, dat op de tweede plaats staat van de ranglijst. En dat was vanaf de eerste minuut van het duel te zien.

Het was de thuisploeg Wilhelmina ’08, dat het spelbeeld bepaalde. De bezoekers werden meer dan regelmatig teruggedrongen op hun eigen speelhelft.
Ondanks het veldoverwicht van Wilhelmina ’08 was er in minuut 25 een kansje voor Stef Schellekens. Zijn inzet op korte afstand van het doel van Wilhelmina ’08 werd door de keeper van de thuisploeg tot corner verwerkt. Toch duurde het tot diep in de eerste helft, voordat Wilhelmina ’08 de score opende. Eerst was er nog een vlammend afstandsschot van Weertenaar Aimane M’Rabet Eloued, dat door Mark Smulders knap tot hoekschop werd getikt. Uit deze corner viel het eerste doelpunt. De roodwitte verdedigers bleven te lang hangen in het doelgebied, waardoor het voor Aimane M’Rabet Eloued eenvoudig was om van dichtbij de één – nul binnen te tikken.
Nadat de goed leidende scheidsrechter Stijn Berben uit Breda in de slotfase van de eerste helft ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent van de bezoekers negeerde, prikte Weertenaar Yassine Farah de bal op de kruising van de paal en de lat (ruststand 1-0).
Ook in de tweede helft bleek dat Wilhelmina ’08 in alle linies veruit de betere was. De Roodwitten probeerden het wel maar waren vanmiddag machteloos. De thuisploeg combineerde er flink op los. In minuut 65 en 67 werd door Wilhelmina ’08 de wedstrijd definitief beslist. Invaller Muhamet Gashi en wederom Aimane M’Rabet Eloued namen het tweede en derde doelpunt voor hun rekening. In de 81-ste minuut bepaalde Yassine Farah de eindstand met zijn tweede doelpunt, 4 -0. Hopelijk herpakt Rood-Wit zich komend weekend in het thuisduel tegen Someren.

Opstelling:
Mark Smulders, Mark van Doorn, Jim van Beek, Jordy Maes (68. Rachid Chelah), Michael Damman (46. Jan van Hout), Batuhan Günüç, Davy Brugman, Stef Schellekens, Stef Fasen, Giovanni van Bladel (76. Douwe Veenstra) en Mitchell Slegers.

Zoeken

Log in or create an account