Twee dagen voor de Kerst speelde Rood-Wit op sportpark Velddoornweg het inhaalduel tegen de koploper FC Eindhoven AV. Op papier een lastig duel tegen team dat slechts één duel met nul winstpunten wist af te sluiten.

Ondanks dat het een zogenoemde paraplu-wedstrijd was, was het speelveld uitstekend te bespelen. De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste helft was overduidelijk voor de thuisploeg (met de rust 1-0) waarin Rood-Wit helaas geen enkele kans wist te creëren. In de tweede helft namen de bezoekers meer en meer het initiatief en met succes. Giovanni van Bladel trok met de een werkelijk magistraal doelpunt in het dak van de goal de stand gelijk (1-1) en tevens eindstand.
Trainer Robbert Verhoeven moest noodgedwongen al vroeg in het duel zijn centrale verdediger Robert Bettgens wisselen voor Marcel Bierens. Het spelbeeld was in de eerste helft als volgt. FC Eindhoven AV had het meeste balbezit en dicteerde het spel voornamelijk op de helft van de bezoekers. Rood-Wit daarentegen heeft weinig rust aan de bal met als gevolg dat er veelvuldig onnodig balverlies werd geleden.
Na een klein half uur spelen wist Marcel Bierens over de as van het veld op te stomen richting het doel van FCE. Helaas werd hij net buiten de 16 onregelmentair getackeld. De vrije trap die hierop volgde was zonder resultaat. In minuut 30 passeerde FCE-speler Abdelauoli Azmani met een op het oog houdbaar afstandsschot Rood-Wit-keeper Mark Smulders. Het slechte doelgebied was mede de oorzaak van dit doelpunt. Naast dit doelpunt had FCE geen uitgespeelde doelkansen. Rust 1-0.
Na een uur spelen kropen de bezoekers van tijd tot tijd meer uit hun schulp. Ondanks dat de koploper het toeliet, leidde het niet tot echte doelkansen voor Rood-Wit. FCE kreeg nog enkele riante doelkansen om het duel definitief te beslissen maar het was vooral Rood-Wit-goalie Marc Smulders die elke keer een sta in de weg was voor de FCE-aanvallers.
Met nog een kwartier op de klok wisselde trainer Robbert Verhoeven aanvallend: Mike Meulenbroek kwam in het veld voor Michael Damman. Kort hierna verliet ook Mark van Doorn, ter voorkoming van een knieblessure, het veld voor Stijn van Gerwen.
Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de verdediging van FCE nadrukkelijk gewaarschuwd. Roodwitter Jan van Hout kopte de bal door op de sprintende Giovanni van Bladel die oog in oog met de FCE-keeper de bal helaas naast het doel schoot. Met nog tien minuten te gaan moest Marcel Bierens met een hamstringblessure het veld noodgedwongen verlaten. Ook met tien man ging Rood-Wit op zoek naar de gelijkmaker. In de slotminuut was het dan toch raak. Eerst was het nog Stef Fasen die over links een kans had op de gelijkmaker maar zijn schot ketste naar rechts waar Roodwitter Giovanni van Bladel de bal direct in het dak van de goal schoot: 1-1. Een schitterend doelpunt om het voetbaljaar 2018 af te sluiten.

Iedereen een fijne Kerst toegewenst en een gezond en sportief 2019.

Op zondag 20 januari 2019 wordt de competitie hervat met het uitduel tegen Hilvaria.

Opstelling:
Mark Smulders, Michael Damman (75. Mike Meulenbroek), Robert Bettgens (21. Marcel Bierens), Mark van Doorn (80. Stijn van Gerwen), Jim van Beek, Mitchell Slegers, Rachid Chelah, Davy Brugman, Stef Fasen, Jan van Hout en Giovanni van Bladel.