Ondanks de vele kansen, die Rood-Wit V. kreeg tegen Gestel wist men niet tot scoren komen. Gestel wist hier maximaal van te profiteren door halverwege de tweede helft het enigste doelpunt van de wedstrijd te scoren.

De thuiswedstrijd tegen Gestel was voor Rood-Wit de eerste competitiewedstrijd van 2019. De vorige wedstrijd van de roodwitten dateerde alweer van 23 december jl. toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen koploper FC Eindhoven.
Tegen vv Gestel zocht Rood-Wit veelvoudig de aanval. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de beste en de meeste kansen waren voor de thuisploeg. Zo waren er in de eerste helft kansen voor Giovanni van Bladel, Batuhan Gunuc en Jan van Hout. Gestel doelman Tommy van de Gevel kon zich dankzij een paar goede reddingen onderscheiden aan de kant van de gasten.
Ook was er na een klein kwartier spelen nog een discutabel moment te zien. Jan van Hout werd in het strafschopgebied bijna onder de grond gestopt door Rick Brugmans, maar scheidsrechter Luc Baars zag er niets in en liet doorspelen.
Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Rood-Wit, al kwam Gestel er ook een paar keer gevaarlijk uit. In de 50ste minuut wist Jan van Hout Davy Brugman in stelling te brengen. Echter, de aanvoerder wist de bal niet genoeg richting mee te geven, waardoor Van de Gevel wederom reddend op kon treden.
Na iets meer dan een uur spelen viel het doelpunt dan toch. Maar dan wel in doel van Mark Smulders. Gestel wist een aanval van Rood-Wit af te slaan, waarna de bal snel naar de spitsen werd gespeeld. Ayoub Dadda wist te ontsnappen aan de Rood-Wit-defensie en waarna hij Ibrahim Danisik wist te vinden. Voor Danisik was het daarna een klein kunstje om de bal achter doelman Smulders te plaatsen.
In het restant van de wedstrijd waren de meeste kansen wederom voor de thuisploeg. Echter het vizier stond niet op scherp en ook doelman Van de Gevel wist zich met enkele fraaie reddingen te onderscheiden. Doordat er niet meer werd gescoord ging Gestel er met de volle buit vandoor.

Opstelling Rood-Wit:
Mark Smulders, Robert Bettgens (73. Stef Fasen), Mark van Doorn, Jim van Beek,, Jordy Maes, Mitchell Slegers, Batuhan Gunuc, Davy Brugman, Mike Meulenbroek (80. Dylan Verstappen), Jan van Hout (71. Rachid Chelah) en Giovanni van Bladel.

Hieronder de beelden van deze wedstrijd, die zijn geschoten door Margo Subnel en Chantal.Straatman.