1e

Qua positie op de ranglijst als ook qua statistieken zou Rood-Wit drie punten pakken op rode lantaarndrager in de tweede klasse Bladella.

Deze eeuw stonden beide teams 12 keer tegenover elkaar en 11 keer pakte Rood-Wit drie punten en speelden beide teams slechts één keer gelijk. Echter, op zondagmiddag 10 februari 2019 boekte Bladella in het thuisduel tegen Rood-Wit Veldhoven een historische overwinning, 3-1.
Omdat het hoofdveld met tribune (natuurgras) werd afgelast moest Bladella van de KNVB verplicht uitwijken naar hun kunstgrasveld, zonder tribune en zonder duidelijke krijtlijnen. Gelet op de donkere regenwolken waren de toch nog talrijk opgekomen supporters allen gewapend met een paraplu die vooral bij het begin van het duel nodig was. In het eerste half uur had Bladella tot twee keer toe de score kunnen of moeten openen. Bij beide kansen stond Bladella-speler Bart de Jong oog-in-oog met Mark Smulders - de doelman van Rood-Wit - die beide keren knap redde met zijn voeten.
In minuut 28 werd Roodwitter Marcel Bierens over rechts in de zestien door Bladella-verdediger Tom Maas gehaakt, waardoor scheidsrechter Quinten resoluut naar de stip wees. Giovanni van Bladel wees de Bladella-keeper naar de ander hoek en tekende voor de 0-1. De vreugde hierover duurde nog geen vier minuten. Het was Bladella-speler Cas Vosters, die de Rood-Wit-doelman ruim voor zijn doel zag staan en trapte vanaf het middenveld de bal loepzuiver – wind mee – over de keeper heen het doel in, 1-1 en tevens de ruststand.
In de tweede helft bracht trainer Robbert Verhoeven de licht geblesseerde Jan van Hout in het veld. Al na drie minuten kwam Bladella op voorsprong. Rood-Wit-goalie Mark Smulders kwam onverklaarbaar ver uit zijn doel naar de zijrand van de 16, waardoor hij volledig uit positie kwam. Bladella-aanvaller Bart de Jong was nu wel de gelukkige door de assist eenvoudig binnen te tikken, 2-1. De thuisploeg beperkte zich grotendeels in het met lange halen wegwerken van de bal zodra deze in en rond de 16 terecht kwam. De bezoekers probeerden opbouwend Bladella uit te spelen, maar zonder echte scoringskansen. In de slotfase was Roodwitter Jan van Hout tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. In minuut 85 ging een lage schuiver van hem rakelings voor het doel over de achterlijn. Drie minuten later controleerde Jan de bal op zijn borst, waarna zijn schot werd gekeerd door de doelpaal. In blessuretijd constateerde de scheidsrechter nog een handsbal van Roodwitter Mitchell Slegers. De strafschop die hierop volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Bladella-speler Stijn Wouters, 3-1 en eindstand.
Komend weekend komt EFC uit Eersel naar sportpark de Korze. Voor EFC is dit het eerste duel in 2019.

Opstelling:
Mark Smulders, Mitchell Slegers, Robert Bettgens (46. Jan van Hout), Jim van Beek, Michael Damman (73. Stef Schellekens), Jordy Maes, Mark van Doorn, Davy Brugman, Marcel Bierens, Stef Fasen (77. Mike Meulenbroek) en Giovanni van Bladel.

Zoeken

Log in or create an account