Na twee nederlagen op rij heeft Rood-Wit. zichzelf herpakt en liet het EFC Eersel kansloos op een zonnig sportpark de Korze. Door doelpunten van Jan van Hout en Mike Meulenbroek boekte Rood-Wit een eenvoudige zege.

Waar Rood-Wit V. in 2019 al twee keer voor de competitie in actie kwam, was het voor EFC pas haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Na de nederlaag tegen laagvlieger Bladella wilde Rood-Wit. zich herpakken tegen EFC. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de thuisploeg deze partij wilde winnen. Desondanks was de eerste kans voor EFC. Ruan Tiryaki werd met een goede steekpass vrij voor keeper Mark Smulders gezet, maar de Rood-Wit-doelman was allert en pakte de bal van de voet van Tiryaki.

Niet veel later was het Jan van Hout, die namens Rood-Wit de score openende. Mark Smulders zette met een verre trap Van Hout aan het werk en in een rechtstreeks duel met keeper Jesse Theuws bleek de Rood-Wit- spits de sterkste, waarna de 1-0 op het scorebord stond.

Niet veel later kon Van Hout de score verdubbelen, maar nu trad Theuws wel goed op, waardoor de thuisploeg niet verder kon uitlopen. De meeste kansen in de eerste helft waren voor Rood-Wit al wist EFC ook nog de paal te raken. Echter, de rust werd bereikt met een minimale voorsprong voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft was het Rood-Wit, dat het meeste op zoek ging naar een doelpunt. In de 52ste minuut werd Jan van Hout weer diep gestuurd, waarna de spits op avontuur ging. Van Hout bediende Mike Meulenbroek op maat, waarna de jonge spits de bal in het doel kon tikken.

In de slotfase gingen de gasten wat meer op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot grote kansen kwam het echter niet. Rood-Wit kon redelijk eenvoudig de 2-0 voorsprong over de eindstreep trekken.

Opstelling:
Mark Smulders, Robert Bettgens, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Bart Driessen, Mark van Doorn, Jan van Hout (72. Joey Nieborg), Mike Meulenbroek (89. Remco Ruijs), Davy Brugman en Mitchel Slegers (81. Batuhan Gunuc).

Hieronder de foto's van deze wedstrijd, die gemaakt zijn door Margo Subnel en Chantal Straatman.