Na vier wedstrijden zonder overwinning heeft Rood-Wit V. weer eens drie punten kunnen bijschrijven. Tegen directe concurrent RPC uit Eindhoven werd eindelijk weer eens gewonnen.

Volgende week staat de return van deze wedstrijd op het programma en als Rood-Wit dan weer de punten weet te behalen, dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten hadden de toeschouwers al twee kansen van Rood-Wit gezien. Eerst schoot Mark van Doorn de bal net naast het doel van de jonge doelman Quinn van Groningen. Een minuut later zag de doelman dat Jan van Hout de bal net naast het doel kopte. De aanvalsleider van Rood-Wit moest niet veel later de strijd staken. Van Hout greep naar zijn hamstring en kon niet verder spelen.

In de eerste helft viel er ook één kans voor RPC te noteren. De inzet van Emiel van der Steen werd echter van de lijn gehaald door Batuhan Gunuc. Buiten deze inzet liet RPC in aanvallend opzicht bar weinig zien en liet niet zien dat ze voor de punten naar De Korze waren gekomen.

Ook in de tweede helft was het Rood-Wit V., dat het meeste op zoek ging naar het doel van de tegenstander. Na een uur spelen werd deze positieve houding beloond met een doelpunt. Mark van Doorn krulde de bal in de 60ste minuut in de verre hoek achter de goed keepende Van Groningen. Met dit schitterende doelpunt zette van Doorn de thuisploeg op een verdiende voorsprong.

In de slotfase van de wedstrijd gooide Mitchell Slegers de wedstrijd in het slot. Mike Meulenbroek zette met een mooie pass Mark van Doorn vrij voor de keeper. Van Doorn behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de mee opgekomen Slegers, die de bal in het verder lege doel kan plaatsen.

Door deze overwinning is Rood-Wit RPC gepasseerd in het klassement. Komende zondag staan de ploegen weer tegenover elkaar, dit keer op Sportpark Aalsterweg. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie, dus de ploegen moeten weer vol aan de bak.

Opstelling Rood-Wit V.:
Mark Smulders, Robert Bettgens, Jim van Beek, Michael Damman, Batuhan Gunuc, Mark van Doorn, Jan van Hout (.15 Mike Meulenbroek), Stef Schellekens, Marcel Bierens (.72 Giovanni van Bladel), Davy Brugman, Mitchell Slegers

Hieronder het beeldverslag van deze wedstrijd met fotot's van Margo Subnel en Chantal Straatman.