1e

Binnen acht dagen twee keer tegen dezelfde tegenstander. Deze keer onder het toeziend oog van de toekan hoog op het dak van het Van der Valk Hotel tegen ranglijstconcurrent RPC. In het thuisduel van afgelopen zondag won Rood-Wit met 2-0 van RPC. De grasmat aan de Aalsterweg was behoorlijk hobbelig, waardoor de controle van de bal vaak moeilijk was.

Het werd zondagmiddag geen hoogstaand duel. Mede hierdoor waren er niet veel doelkansen te noteren. RPC had in het hele duel slechts één echte doelkans in minuut 76, waarbij keeper Mark Smulders knap met de voet redde en Rood-Wit behoedde voor een achterstand en waarschijnlijk nul punten. Daar tegenover hadden de bezoekers wel enkele doelrijpe kansen.

Na een klein half uur werd de inzet van Roodwitter Mark van Doorn van de doellijn gehaald. Kort hierna diende zich een tweede kans aan waarbij Roodwitter Jordy Maes vanuit een corner op de doellat kopte. In minuut 65 werd Roodwitter Giovanni van Bladel in de punt van de aanval zeer discutabel teruggevlagd door de RPC-grensrechter.

In de slotfase toonde scheidsrechter Luc Baars voor elk team de rode kaart. In minuut 73 zou Robert Bettgens als laatste man de RPC-aanvaller de vrije weg naar het Rood-Wit-doel onregelmentair hebben geblokkeerd terwijl de uit het doel sprintende Mark Smulders de bal nog kon wegwerken. In de 85-ste minuut kreeg RPC-er Rick Wijnen ook nog direct rood. In blessuretijd had Rood-Wit-invaller Finn van Gulik een riante kans om matchwinner te worden, maar zijn schot ging ver naast. Hierdoor werd de beginstand ook de einstand, namelijk: nul-nul.

Aanstaande zondagmiddag 14 april komt koploper FC Eindhoven/AV naar sportpark De Korze.

Opstelling:
Mark Smulders, Mitchell Slegers, Jim van Beek, Robert Bettgens
Michael Damman, Batuhan Günüç Mark van Doorn, Davy Brugman, Jordy Maes, Mike Meulenbroek (85. Rachid Chelah) en Giovanni van Bladel (66. Finn van Gulik).

Zoeken

Log in or create an account