Rood-Wit V. heeft koploper FC Eindhoven goed tegenstand geboden. Tot een paar minuten voor het laatste fluitsignaal stonden de Veldhovenaren zelfs op voorsprong. Een penalty in de slotfase gooide echter roet in het eten. Rood-Wit  kan echter de komende wedstrijden met een goed gevoel tegemoet gaan.

Na de tweeluik met RPC stond er met FC Eindhoven een zware pot op het programma. De Eindhovenaren staan fier aan kop in de tweede klasse en waren vorige week met 5-2 veel te sterk voor Hilvaria. Rood-Wit kon echter hoop putten uit de heenwedstrijd want op 23 december werd het 1-1.

Op de Korze waren de teams aan elkaar gewaagd. Het spel van FC Eindhoven was iets verzorgder, maar Rood-Wit. legde een hoop strijdlust op de mat. Hier had de koploper zichtbaar moeite mee want Eindhoven kwam maar moeizaam in de wedstrijd.

De beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo zag Giovanni van Bladel zijn inzet door keeper Cas Peters gered worden. Verder vielen er van Rood-Wit-spelers nog enkele afstandsschoten te noteren, maar echt gevaarlijk waren deze niet.

FC Eindhoven kon daar in de eerste helft slecht 1 kans tegenover zetten. In de 36ste minuut kon Rowan van Rooij de score openen, maar hij raakte de bal totaal verkeer, waardoor zijn inzet voorlangs het doel van Mark Smulders ging.

In de tweede helft nam FC Eindhoven het helft meer in handen. De gasten gingen meer domineren, maar het doel van Smulders werd nooit serieus onder vuur genomen. Sterker nog, Rood-Wit kwam er af en toe gevaarlijk uit. Dit leverde in de 59ste minuut zelfs een voorsprong op. Verdediger Jordy Maes zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor doelman Peters kansloos was. Door het doelpunt kwam Rood-Wit beter in de wedstrijd en kon het goed mee komen met de koploper.

FC Eindhoven probeerde steeds meer druk naar voren te ontwikkelen, maar hierdoor ontstond er ook steeds meer ruimte voor Rood-Wit. De grootste kans voor Eindhoven kwam voort uit een vrije trap van Bas de Haas. Zijn inzet dwong Mark Smulders tot een ultieme redding. Smulders moest gestrekt naar de hoek, maar hield hiermee wel zijn doel schoon.

In de slotfase moest hij toch buigen nadat scheidsrechter van Dongen de bal op de stip had gelegd na een overtreding op Ferd Pasaribu. Abdelauoli Azmani ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk achter Smulders, waardoor de 1-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Opstelling:
Mark Smulders, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Gunuc, Bart Driessen (. 90 Mattijs Bosch), Mark van Doorn, Mike Meulenbroek (.73 Stef Fasen), Davy Brugman, Mitchel Slegers en Giovanni van Bladel

Hieronder de beelden van deze wedstrijd, gemaakt door Chantal Straatman.