Rood-Wit heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. Door de nederlaag tegen Wilhelmina ’08 uit Weert moeten de Roodwitten vrezen voor de nacompetitie. Zonder echt onder te doen voor de ploeg uit Weert ging de Veldhovense ploeg toch met 0-2 ten onder.

Na twee nederlagen tegen Someren en Hilvaria wist Rood-Wit wat het te doen stond om boven de nacompetitie-streep te komen: winnen. De thuisploeg was tegen de hoog geklasseerde ploeg uit Weert zeker niet te onderliggende partij, maar echt grote kansen wist de ploeg niet te creëren.
Ook Wilhelmina was niet naar de Korze gekomen om vol voor de winst te spelen. De eerste kans was echter wel voor de Weerter ploeg. Een kopbal van Sven Peeters ging maar net over het doel van Mark Smulders.
Meteen daarna nam Jim van Beek namens Rood-Wit het vijandelijke doel onder schot. Na een goede Veldhovense aanval ging het schot van Van Beek maar net over het doel van de doelman van Wilhelmina.
Vlak voor rust kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Wessel Adrianes stond helemaal vrij, nadat de bal vanaf de rechterkant werd voorgegeven. Adrianes hoefde de bal alleen maar binnen te tikken en liet daarmee doelman Smulders kansloos.
Ook in de tweede helft kon Rood-Wit goed meekomen met de gasten. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Trainer Verhoeven probeerde met enkele aanvallende wissels de wedstrijd nog te doen kantelen, maar het was juist Wilhelmina dat in de slotfase toesloeg. In de slotseconde wisten de gasten nogmaals te scoren, waarna de scheidsrechter voor de laatste maal floot. Door deze nederlaag heeft Rood-Wit V. nog twee wedstrijden om de nacompetitie te ontlopen.

Opstelling:
Mark Smulders, Robert Bettgens, Jim van Beek (.72 Stef Fasen), Jordy Maes, Michael Damman, Batuhan Gunuc, Mark van Doorn, Jan van Hout, Mike Meulenbroek (.81 Stef Schellekens), Davy Brugman (.72 Giovanni van Bladel), Mitchell Slegers.

Hieronder het beeldverslag van deze wedstrijd met foto's van Margo Subnel en Chantal Straatman.